Selve konfirmationen er den festlige afslutning på et undervisningsforløb i efteråret og foråret.

Forberedelsen til konfirmation består - kort fortalt - i en dåbsoplæring. På den måde knytter undervisningen til ved den befaling fra Jesu mund, der lød, da konfirmanderne blev døbt: "Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende." (Matthæus-evangeliet kap. 28,19-20).

Konfirmationsforberedelsen har derfor to perspektiver: Den skal give konfirmanden en fortrolighed med troen på den kristne Gud, og den skal give indsigt i, hvad det vil sige at leve et kristent liv, sådan som Jesus lærte os det.

I forsommeren indkalder sognepræsten til  indskrivning for forårets kommende konfirmander. I løbet af efteråret inviterer sognepræsten til et orienteringsmøde for forældre og konfirmander.

Alle, der bor eller går i skole i Astrup sogn eller Rostrup sogn, kan gå til forberedelse og blive konfirmeret i henholdsvis Astrup Kirke eller Rostrup Kirke.

Man skal være døbt for at blive konfirmeret. Er man ikke døbt, aftaler man med præsten, hvornår dåben kan finde sted inden selve konfirmationen.

Det er desuden en forudsætning for at blive konfirmeret, at man har fulgt undervisningen og er fortrolig med sognets gudstjeneste.

Konfirmationsforberedelsen foregår i 2017-18 onsdag eftermiddag i Astrup konfirmandstue

Konfirmationsdatoer i Astrup og Rostrup:

7. april kl. 10.00: Konfirmation for elever på Astrup Skole

6. maj kl. 10.00: Konfirmation i Astrup Kirke

13. maj kl. 10.00: Konfirmation i Rostrup Kirke

5. maj kl. 10.00: Konfirmation i Rostrup Kirke

12. maj kl. 10.00: Konfirmation i Astrup Kirke

17. maj (Store bededag) kl. 10.30: Konfirmation for elever på Astrup Skole

2020:

3. maj kl. 10.00: Konfirmation i Astrup Kirke

8. maj (Store bededag) kl. 10.30: Konfirmation for elever på Astrup Skole

10. maj kl. 10.00: Konfirmation i Rostrup Kirke

Konfirmation for Astrup Skole er efter sædvane Store bededag (dog ikke i 2018).

Konfirmation i Rostrup Kirke er i lige år efter sædvane den anden søndag i maj.

Konfirmation i Astrup Kirke er i lige år efter sædvane den første søndag i maj.

I ulige år byttes de to søndage.

Pressefoto.jpg

Konfirmation i Astrup Kirke 2017